Om oss

Allstyle Open föddes ur tävlingsformaten Challenge Cup och Master Cup. Dessa tävlingar kom till kring mitten av 80-talet då konkurrensen var mycket begränsad. Genom att låta kampsportare från olika grenar mötas under samma regler fick utövarna möjlighet att tävla oftare.  
Sedan 1992 har Allstyle Open arrangerats 2 gånger om året och är idag en av Sveriges största tävlingar inom stående kampsport.
2018 blev Allstyle egen idrott. 

Vision

Vår vision är att bli den länk som tar fightern från sina första stapplande steg till världsnivå. Att bli hyfsad är relativt lätt men att bli stjärna är både svårt och slumpartat. Har din tränare/manager rätt kontakter så att du blir påtänkt till tävlingar? Får du tillräckligt många tävlingstillfällen med motstånd på rätt nivå? Tyvärr spelar dessa faktorer lika stor roll som tränarens pedagogiska färdigheter.

 

Vi är inte klara förrän vi lagt hela pusslet från hobby – elit – proffs. Vi anser att ett onödigt stort fokus lagts på att göra dyra TV eller Websända galor. Galor som tar mer resurser i anspråk för att skapa en god show runt fighterna än att leta rätt på rätt fighters och arrangera tävling för de som älskar sporterna. Vår vision börjar inifrån - med dig som själv tränar – tävlar eller älskar kampsport. Vi vet att du orkar och vill komma! Vi vet att du inte väljer mellan web och live! Det är dina applåder din passion och dina upplevelser som är vårt och idrottarnas bränsle

Hall of Fame

Många kända fighters och kampsportsprofiler har genom åren deltagit i tävlingarna. Jörgen Kruth, Nils Widlund, Paul Doumbia, Maria Elin Olsson, Martin Holm, Paolo Roberto, Sadibou Sy och Björn Kjöllerström för att nämna några.